Young Car Mechanic Международен финал Полша 2018

Българско участие на международните финали на състезанието „Young Car Mechanic 2018”:

Young Car Mechanic е международно състезание за ученици от горните класове на професионалните училища, организирано ежегодно от Интер Карс. Основната му цел е да популяризира професията на автомеханика сред младежите, да даде възможност на учениците от отделните страни да обменят опит както и да открива млади таланти в сферата на авторемонта.

За първи път тази година зедно с участниците от Полша, Литва, Латвия и Естония във финалния етап на  състезанието, проведен в Полша, се включиха и състезатели от България. Съгласно регламента това бяха тримата индивидуални победители в частта „Автомеханик“ на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, на което тази година основен съорганизатор и партньор беше Интер Карс България. Учениците от Варненската професионална техническа гимназия Христо Христов и Владислав Секриеру и от Професионалната техническа гимназия в Петрич Любомир Ангелов с много желание се съревноваваха със своите връстници , изпълнявайки петте практически задания, подготвени от представителите на Bosch, Elring, Hella, ZF и Lauber.

Нашите момчета показаха висок състезателен дух, въпреки че се класираха извън челната тройка. От активностите, съпътстващи състезанието, трябва да отбележим посещението на заводите на Elring, където участниците имаха възможността да се запознаят със съвременните тенденции в уплътнителната техника и лично да видят резлизацията им в процеса на производство.

Чрез подкрепата на младите таланти по пътя им в автомобилния свят Интер Карс още веднъж се доказва като надежден партньор във всички сфери на автосервизната дейност, като изпълнява своята мисия да инвестира в бъдещето.